Ondersteuning Maatschappelijke Deelname

Het doel van de dagbesteding en de activiteiten zijn, cliënten aanbieden van routine en structuur voor de dag, de gelegenheid bieden zinvol bezig te zijn, deelname aan georganiseerde activiteiten, sociale activiteiten buitenshuis, voorkomen van verwaarlozing/opnamen en het ontlasten van mantelzorgers. Het is een middel tegen passiviteit en verveling. Tevens wordt zodoende gelegenheid gegeven onderling contact te maken en vaardigheden te ontwikkelen.

Dagbesteding

Activiteitenbegeleiding is niet meer weg te denken het is een belangrijke onderdeel van het zorgproces. Met moet bij activiteitenbegeleiding vooral denken aan eenvoudige activiteiten zoals handenarbeid, gezelschapsspellen, etc. De aard van de activiteit moet afgestemd zijn op het niveau en op de eventuele beperkingen van de cliënt. Mits de cliënt openstaat voor activiteiten die moeilijk uit te voeren zijn met diens beperking dan krijgt zij extra begeleiding op de dagbesteding. Wij werken met een vaste structuur en een gezellige sfeer. Wij hebben voor de cliënten altijd een leuke activiteit, onder andere de moestuin activiteit en de naaicursussen zijn erg gewenst.

De activiteiten die we aanbieden sluiten ook aan op heel veel ziektebeelden. Denk hierbij aan dementie, depressie, persoonlijkheidsstoornis, eenzaamheid. De activiteiten van de dagbesteding worden zoveel mogelijk aangepast aan de behoeften van de cliënten

Wij hebben binnenkort leuke foto’s en filmpjes in onze galerij en op onze Facebook pagina. De link wordt binnenkort vermeld.

Wilt u meer informatie? of heeft u een andere vraag? We helpen u graag verder. Neem gerust contact op via het telefoonnummer 074-3577984 of stuur een bericht naar www.zorgcentramozaiek.nl